9/02/2013

Університет: Credo

Я вірю, що університет існує для того щоб через поширення знань і вченості змінювати життя людей на краще і що він має служити.
Найперше служити тим хто до нього вступає – студентам. Університет має для них бути ідеальним середовищем, де б вони могли примножити свої знання, навчитись перемагати, стати на шлях самовдосконалення і закласти надійний фундамент життєвих орієнтирів.
По-друге, університет має служити, тим хто служить студентам через викладання – професорам, доцентам і асистентам. Забезпечити для них найкращі умови праці, щоб вони могли провадити дослідження на найвищому фаховому рівні і щоб мали всі необхідні засоби оприлюднювати здобуті знання, докладаючи їх до скарбниці знань людства. Університет має надати їм визнання відповідно до заслуг.
По-третє, університет має служити, тим хто служить студентам і викладачам через технічне забезпечення навчального процесу і досліджень  лаборантам, секретарям, бухгалтерам, охоронцям та працівникам інших підрозділів. Університет має забезпечити їм справедливий заробіток, відчуття соціальної захищеності, відчуття значимості їхнього внеску.
По-четверте, університет має служити, тим хто служить студентам, викладачам і працівникам через уряд – ректору, проректорам, деканам, заступникам деканів, завідувачам кафедр і керівникам підрозділів. На ці посади мають обиратися моральні відповідальні авторитетні люди, і наділятися повнотою влади та повноважень для реалізації місії університету.
І по-п’яте, університет має служити суспільству. Всі, хто належить до університету мають бути чесними громадянами, які бажають добра своїм ближнім і піклуються про спільноту в якій живуть. Вони мають бути прикладом, мають поважати закони і першими виступати на захист справедливості, традицій і свободи.
З Божою поміччю ми маємо виконувати все це наскільки стане наших сил.