9/11/2018

В чому суть змін?

Взятки, непотизм, договорянки відсутність чесних замагань все це своїм результатом має негативний природний відбір. Він негативний тому, що відбирає людей, які насправді нічого не створюють а лише імітують діяльність: пишуть псевдокнижки, які ніхто не читає, продукують псевдознання, які нікому не потрібні, виробляють псевдотовари, за які держава повертає пдв, пиляюють гіляку під цілим суспільством і під собою в кінцевому результаті також, але їм на це все пофіг. Така країна, така організація приречені на гниття і загибель.

Тут немає альтернативи. Успіх в цій системі тимчасовий та ефимерний. Реальні зміни не можливі ні "знизу" ні "зверху", бо просто не залишається достатньої кількості людей яким ці зміни потрібні, які хочуть щось реально робити і не вважають, що праця це щось зле, а вважають що зло це імітація, бо вона руйнує вас як людину з середини.

Люди змін рано чи пізно покидають систему знаходячи собі місце там де вони насправді належать.

Чим далі я за всім цим спостерігаю тим більше розумію, що суть змін повинна полягати в умінні все це не стільки переламати як пережити, в умінні йти тим шляхом, який приносить радість в житті, нехай навіть його повороти здаватимуться цілком не передбачуваними з перспективи колишніх уявлень про мабутнє.