4/21/2014

Благословенний час

Від багатьох людей чув, що в них їде дах через всі ті події на сході і постійну загрозу війни.

Але ця загороза була всі ці 23 роки незалежності. Тільки вона була прихована. Справді, ну хто б ще вчора серйохно сприймав слова, що "ворог не спить"? Ну хто б пермався, що в якомусь задуменську на межі луганської і харківської областей, живуть люди, які ненавидять Україну. Я б на стобаксів заклався неглянувши, що Росія ніколи не нападе на Україну, не анексує Крим і не пришле спецназв свого гру в Донбас.

А коли нема відчуття загрози, коли все здається мирно і спокійно, який тоді сенс напружуватись можна трохи і розслабитись. І ми розслаблялись. Жили так наче суспільства не існує. Так наче існує лише одне безмежне Я. В цьому януковичі віддзеркалення всіх.

Насправді зараз благословенний час. Бо в таких обставинах, коли ми під тиском небезпеки у нас є шасн змінитись. Почати жити у згоді з сумлінням. Щоб наше так було так, а наше ні було ні. Досить ламати комедію. Досить подвійних стандртів і подвійного життя.

Сьогодні явним стало те, що вчора було тайним. Сьогодні як ніколи ми бачимо до чого приводить гниль. І як Христос виганяв торгівців з храму, так само час гнати всю ту нечисть з нашого життя.