2/26/2014

Як робилась наша рЕволюція

Ось рЕволюція №15 Це останній випуск і час розповісти як все було.

В кінці грудня 2013 р. у розпал передсвяткового революційного затишшя ми почали втрьох — Назар Козак (це я), Роман Ганкевич і Юрій Крукевич. Ми з Романом збирали історії з фейсбуку, живі історії людей про Євромайдан, потім я то все скорочував і шліфував, формуючи номер, а Юрій робив дизайн і версту. Крім того Роман взяв на себе все, що стосувалося вебу, викупивши нам домен, і завдяки Віктору Проданчуку організувавши хостинг. Ми робили газету, викладаючи номери на сайті, і закликаючи всіх звантажувати, друкувати і роздавати її.

Чим далі ми просувались тим більше людей долучалися. Наш проект благословив о.Василь Рудейко. Зі збором матеріалу допомогли Іван Дутка, Іван Зварчук та багато учасників нашої фейсбук-групи. З дизайном і версткою — Юрко Мориквас та Олександр Іващук. Більшість номерів газети вичитала Дарка Сироїд, а з деякими допомогли Євангеліна Чирук, Ольга Мельник та Оксана Гірчак.

Після диктаторських законів та коктейлів Грушевського виникла ідея організувати масовий друк газети і відсилати її на Схід і тут левову частку трудів взяв на себе Олексій Крапівін. Важливим був внесок в цю справу також Віти Собчак, Мар’яни Левицької та багатьох інших учасниць нашої фейсбук-групи, які друкували невеликі партії газети і віддавали їх на розсилку. В містах на Сході (Харків, Луганськ, Донецьк, Дніпропетровськ, Житомир, Вінниця, Чернігів, Сімферополь) розповсюдження газети налагодили Аліна Лізунова, Катерина Орлова, Андрій Домановський, Алла Рибіцька, Ярослав Минкин, Дмитро Цисар, Дмитро Ткачук та багато інших активістів чиї імена мені не відомі. Потужну рекламну кампанію в Інтернеті рЕволюції організувала Олеся Галканова.

Особлива подяка всім, хто писав для нас матеріали і погоджувався на публікацію своїх дописів з фейсбуку та живого журналу. Імена всіх авторів ви знайдете в номерах газети.

Нашу рЕволюцію підтримували і допомагали їй і нам в різний спосіб Галина Когут, Андрій Жовтанецький, Андрій Зелінський, Василина Думан, Отар Довженко, Сашко Федорків, Галина Бень, Орест Стельмащук, Олег Радик, Ольга Філіпова, Богдан Козак, Мар’яна Балтарович, Оксана Садова, Юля Черник, Наталка Троян, Ірина Патрон, Олена Лялюк, Василь Петрик, Ромко Зілінько, Остап Лозинський, Софія Король, Андрій Клімашевський, Лариса Осеник, Петро Ткачишин, Олена Вишницька, Тимур Бобровський, Юрій Бегляров, Любко Ходань та Маркіян Б’єнко.

Наша рЕволюція це волонтерський проект. Ми не збирали жодних фінансових пожертв. І все ж одну таку пожертву мені передали якраз перед виходом останнього номера. Юрій Левицький надіслав 200 USD. У зв’язку із закриттям проекту я передав ці кошти на Програму допомоги родинам загиблих (оскільки для фізичних осіб там був лише гривневий рахунок, то я надіслав 2 000 грн.)

Наша мета, усунення януковича від влади досягнута. І ми завершуємо рЕволюцію. Але боротьба продовжується. Тож зустрінемось на барикадах! Слава Україні!

PS Ось сайт з усіма випусками газети