12/17/2013

За 12 годин до розгону

 
Ця картина зображає майдан за дванадцять годин до розгону. В п'ятницю через тиждень як почались протести. Київський майдан тоді був менший за львівський. Це навіть не був майдан, а просто мітинг на який мало хто зважав. Хрещатиком та інститутською звичною ходою курсували ленд крузери і всі вже знали, що асоціацію не підпишуть, тож час пакувати манатки і вертатись домів.

Я зробив це фото з конкретною метою. Написати про уявний образ і про реальність майдану. Про дисонанс між ними. У цієї незавершеної роботи невідомої художниці дуже світлий радісний настрій. Не так було насправді в той день. В той день було сумно і понуро. Питання, яке читалося на обличчях людей, навіть молодих і наївних, звучало так: Що я тут роблю?

З того дня минуло два з половиною тижні. І оглядаючись можна сказати який великий шлях ми пройшли. Як виріс майдан за той час. Скільки там людей тепер щодня і щоночі. І скільки було і приїде ще. 

Так виходить що картина розповідала правду, яку люди не помічали в реальності.

PS  Це фото потрапило в конкурс National Geographic Ukraine. Прошу підтримати натиснувши "Подобається!" перейшовши за цим посиланням.