7/30/2013

Крок за кроком

Як правило ми виходимо з припущення, що ми круті, що нам всі зобов’язанні, що нас більше і взагалі, що нам море по коліна. Звичайно потім приходять розчарування, адже припущення хибні. Чи значить це, що треба нарікати на життя і вважати себе нездарою?

Замість кидатись у крайнощі краще зберігати спокій. Спокійно ставитись до всього. Не п’яніти від здобутків і не лити сліз через невдачі.  

Звичайно це не можливо. Виставити якийсь фіксований рівень нашого ставлення до життя. Перебувати постійно у відмороженому стані збайдужіння. (Маю на увазі без вживання спеціальних препаратів.)

Що можливо?  Бути як канатоходець, який постійно тримає баланс, бо знає, що якщо занадто перехилитись  в якийсь один бік то наступної миті скрутиш собі в"язи. Він тримає в руках жердину, яка без його рук впаде, але його руки теж тримаються за жердину, бо без неї він упаде. Для нас жердиною є думка. Вона регулює наші емоції. Іноді додає оптимізму, іноді допомагає подивитись на речі тверезо.

Коли ми беремось за справу не треба розповідати, які ми круті, і вважати, що нам всі зобов’язані, і тим більше, що нас більше і взагалі, що нам море по коліна. Треба зосередитись на тому, чого ми збираємось досягти, зосередитись на меті, не на припущеннях. І використовуючи думку як жердину крок за кроком просуватися вперед канатом нашого життя натягненим над проваллям страху.