11/18/2015

Словенія

Шістнадцять років тому у Львові як завжди лив дощ і з невеселим настроєм ми повертались до дому після перегляду матчу Україна Словенія. Маючи таку хорошу команду країна залишилась без чемпіонату. В цьому була досконала алегорія девяностих з їх гіперінфляцією соціальною кризою та нереалізованим потенціалом. В той день особливо відчувалося що нам нічого хорошого не світить.

Сьогодні Україна таки пройшла цю Словенію. І це теж добре свідчення що тепер це інша країна. Бо нарешті крім думання про свою кишеню зявляється розуміння що треба думати ще й про тих хто поруч із тобою. Зверніть увагу це вперше відповідальний матч грали у Львові де справді добра і особлива атмосфера на матчах збірної. І на полі в Маріборі кожен український гравець дуже добре розумів що за цю можливість заплачено високу ціну. Адже щодня так  багато інших людей ризикують своїм життя на передовій.

Отже, збірна їде до Франції, а що робите ви для того щоб у своїй професії пробитись на глобальний рівень. Після всьої тої біди ми просто не маємо права сидіти на сраці як колись.