12/23/2013

У нас ні в кого тепер вже нема ілюзій?

Майдан виріс всупереч труднощам і загрозам. Це як гонка озброєння. Чим більше впирається режим, чим абсурдніші його дії, тим міцнішим стає майдан і тим тверезіше мислять його учасники.

У нас ні в кого тепер  вже нема ілюзій, що коли виходиш на мирний протест тебе не поб'ють, що коли прагнеш справедливості тебе почують, і найважливіше ні в кого немає ілюзії, що можна прожити спокійне життя і зло, яке  править Україною, тебе не зачепить.

І нема людини яка може вийти на сцену і сказати: розходьтесь! І її послухають, а не пошлють подалі. Точніше є така людина, але вона сидить в тюрмі і випускати її ніхто не збирається. Бо як би вона вийшла то скоріш за все сказала б: на штурм! (Не вірте тим хто говорить про вибори 2015 року. Вони зрадники які зливають Майдан).

Ні я не маю на увазі застосування сили і коктейлі молотова. У нас чомусь зараз все мусолиться між цих двох крайнощів: або нічого не робити або всіх мочити. Я маю на увазі активні протести. Коли ті хто вийшов на протест замість товктись у власному соці виходить на інші вулиці окрім хрещатика, коли агітують тих хто не визначився і переагітовують тих хто в силу якихось обставин ще не в темі; коли створюють труднощі режиму, коли його позбавляють комфорту, мозолять йому очі, нагадуючи про суд і розплату.

Власне кажучи немає перешкод щоб це робити. Для цього не потрібна централізована команда. Адже реально, що не дає вам  поширювати ідею повстання серед своїх знайомих і незнайомих, яких зустрічаєте на вулицях Львова, агітувати людей їхати в Київ, самому туди поїхати і поволонтерити день другий, вивісити прапор на своєму балконі (як не знаєте де придбати пошийте самі), поширювати тексти на тему революції на своїх акаунтах в соціальних мережах, почепити собі жовто-синю стрічку на одяг?

Так-так, розумію, яка з цього всього користь? Що це змінить? і таке інше. А яка користь брендам які завалюють своєю рекламою телебачення і глянцеві журнали, влаштовують акції в супермаркетах і розміщають свої плакати на біг-бордах і лайт-боксах?

Це війна у свідомості. І це наші набої. І це значно краще ніж сльозогінний газ, гумові палиці, та звуко-шумові гранти і тим більше кулі зі свинця. Щоб не платити ціну людських життів, не треба лінуватись вдатись до мирного спротиву. Справді жовто синя стрічка, прапор чи слово не змінить правлячий режим, але вони змінить вас і тих хто поруч.І коли буде критична маса то режим впаде.