8/08/2013

Мовчанка ягнят

Це все через брак сміливості. Нас так зашугують впродовж навчання в школі, а потім в універі, що бажання висловити свою думку само собою відмирає. Адже кожен раз, коли ми висловлюємось знаходяться розумники, які наводять численні аргументи чому б нам було краще мовчати.

Але в людей, особливо молодих, також живе бажання повалити цю тиранію. І так виникає внтуршній конфлік. Джерело озлобленості та незадоволеності життям.

Насправді більшість проблем і конфліктів можна вирішити просто висловивши свою думку. Чітко окресливши свою позицію. Щоб вона була зрозуміла всім і саме головне вам.

Знаю, що важко, але примусьте себе. Пишіть те, що думаєте в соціальних мережах (почніть просто зараз під цим постом). Скажіть близьким людям про те, що давно хотіли сказати (не лише погане, скажіть щось хороше). Висловіть свою думку про якість товару чи послуги, яку ви придбали (не лише коли не задоволені, але коли задоволені також). Лекція це також послуга. Розкажіть молодшим студентам що тут і до чого, щоб вони не набивали собі гуль, ступаючи на граблі, на які колись ступили ви, тому що не було поруч доброго старшокурсника, який би щедро поділився порадою.

Дайте собі час. Не все виходитиме одразу. Адже вміння висловлюватись це навик який треба опанувати.

Скиньте ілюзорні пута, які наклала на вас система освіти. Так це вона. Але вона не владна примусити вас їх носити. Особливо тепер. Носите ви їх добровільно. Тому у вашій владі їх скиниту. Давайте вже.