8/16/2013

Як розпізнати своє покликання ?

З цим завжди проблеми. Адже хочеться і те, і се, і тамте. (І невідомощо, і витрачати час на дурниці, і робити щось важливе.) Думаю кожен зможе назвати десяток діяльностей серед яких годі як між двох сосен знайти свою дорогу. Якби це було просто ніхто б не перетворював це на бізнес-тему і батькам би було на одну гризоту менше. Проте це важливо не лише для них, тих кому насправді до цього діла нема. Це важливо для вас. Адже це не їхнє, а ваше життя. То ж як? Як розпізнати своє покликання?

Ви звертали увагу, що буває хочеться, а буває, що ніяк. Буває, що справа приносить одне лише розчарування. І те що здавалося таким перспективним, таким на стовідсотків вашим тепер здається, що зовсім не для вас. Наші розчарування насправді не пов’язані з тим, що ми робимо. Хоча  може здаватися, що це невдачі  спричинюють розчарування, але це не так. Вони скорше співпадають із ним. Розчарування це стан. Як і радість. Адже ж  ми можемо відчувати радість від зовсім буденних речей, які іншого разу не викликають у нас навіть інтересу. Бо не самі ці речі спричинюють радість. Джерелом радості є наше серце. І розчарування також.  Це важливо, бо значить, що йдучи за нашим покликанням ми можемо переживати і радість і розчарування. Це як в любові.

Отже, коли наступного разу ви відчуватимете розчарування скористайтесь цим моментом для тестування. В той час коли вам понад усе не хочеться займатись якоюсь справою, примусьте себе присвятити їй якийсь час, годину чи тридцять хвилин. І зверніть увагу як змінюються ваші відчуття. Якщо нехіть відступає, якщо розчарування минає, якщо радість повертається до вас, то які ще докази потрібні вам, щоб знати, що це ваше покликання?