7/08/2013

Чи можете ви уявити Беркут в нашому університеті?

В 2000-01 я вчився на програмі при Афінському університеті. Пригадую обвішані лівацькими рясночервоними плакатами та банерами споруджені в стилі необруталізму (голий бетон і комунікації) корпуси кампусу і гламурно-еклектичний псевдо-античний головний корпус в центрі міста. Сьогодні там були арешти.

Уявіть: їхня адміністрація, щоб розігнати сотню другу студентів, які протестували в неї під дверима, викликала ріот-поліс у бойових обладунках зі сльозогінним газом.

Як і в середньовіччі університети в наш час це корпорації. Тільки не в середньовічному, а в сучасному негативному значенні цього слова. Розсадники жадібності, цинізму і зла. Де вже давно нема ніякої солідарності. Де слова на зразок "дух, наука, думка, воля" лише ширма, що приховує моральну деградацію, безбожність та наперсточний меркантилізм.

Ви уявляєте беркут у нашому університеті? Я не уявляю і не тому, що наша адміністрація не здатна його викликати. Думаю здатна. Але чи здатні наші теперішні студенти на протести? Цього я не знаю.