9/05/2012

И так поймут

На фейсбуці є дуже цікава група "и так поймут" (http://www.facebook.com/groups/i.tak.poymut/). Благородні учасники цієї групи надсилають чемні листи різним корпораціям із запитами щодо створення україномовних версій сайтів, етикеток, бірок і таке інше. Одержані відповіді публікують і обговорюють.

У цих відповідях повно цинізму. Це просто "культурні" послання на три букви. Продаючи товари в країні корпорації навіть для проформи не вдають, що думка громадян цієї країни для них щось важить. Спопробували б вони так відповісти де інде це було б в ту ж хвилю в новинах, а їхні офіси на другий день би спалили разом з працівниками.

Наприклад в Греції. Там громадяни дуже мирні. Злочинності взаглі нема. Но на 17 листопада вони збирають таку талпєнь, що треба ставити всю афінську ріотполіс зі сльозогінним газом і водометами інакше зрівняють американське посольство з землею.

Листи щастя до офісу будь-якої BULLSHIT Inc. гівна варті без пляшки з котелем молотова у їхнє вікно, позову до суду та бойкоту товарів у магазинах.

PS Суть не в українській мові (завтра це буде російська, іврит чи суахілі). Суть у ставленні до людей.