4/08/2011

Дорога життя

Звичне ярмо здається кращим за непевність життя.

Коли нам відкриваються очі й ми бачимо нові можливості, ми також чуємо відлуння слів нездалих учителів: "то не для тебе", "ти не зможеш", "не з твоїм щастям", "тобі то не вдасться".

Це шкідливі програми, які треба стерти. Звільнити місце для життя, нашого життя, яке минає повз нас, поки ми стоїмо на узбіччі, роздумуємо, а чи варто робити крок, щоб стати на свій шлях.

Не варто, а треба.  Якщо не зробити цей крок  добровільно, то нас зіштовхнуть і ми упадем.

Коли зробимо крок самостійно, то втримаємось, бо йдемо за нашим призначенням, робимо те, для чого сотворені, а не те, що нам вони колись нав’язали, бо самі все життя простояли при дорозі, ковтаючи пилюку, вмиваючись в калюжах, скаржачись і жаліючись, ображаючись і обурюючись, напуваючи всіх отрутою жовчі, яку точили зі своїх скам’янілих сердець.  

Вони вирішили, що це так і треба, і почали навязувати свій стиль існування всім іншим. Вони хитрі як лисиці і підступні як змії. Але немає в них мудрості, бо тимчасова влада їхня і марні їхні статки і відповідь дадуть за все, що вчинили.

Ті ж хто виконав призначення, хто став на шлях і йшов ним, падаючи вставав, бачивши слабих, допомагав їм, сумних утішав, потребуючих рятував, хто себе не жалів і надію мав, той пізнає життя.